HockeyNews
PLUS

"Spännande med en storklubb som HV71"

(8071) Eric Martinsson
Bildbyrån

Publicerad: 19 april 2019

FacebookXWhatsApp

Den tvåfaldige SM-vinnaren Eric Martinsson är tillbaka i svensk hockey, men det blev inte en återkomst till någon av hans tidigare klubbar Växjö eller Rögle. 

I stället föll valet på HV71. 

– Jag pratade en del med Johan (Hult) och han presenterade ett bra helhetsupplägg, men hade framförallt samma syn på mig som spelare, säger Martinsson till HockeyNews.se.

SHL presenteras i samarbete med ATG Sport

Efter ett år utanför SHL är Eric Martinsson tillbaka i svensk hockey. Under onsdagen presenterades han för HV71. 

— Det känns bra. Ska bli spännande att komma till en ny klubb, och en storklubb som HV71. Det känns skönt att ha alla bitar på plats inför nästa säsong, säger han.

Den gångna säsongen var kaosartad och totalt blev det bara 36 matcher för den Åstorpsfostrade backen – som fick säsongen spolierad av bland annat en hjärnskakning. 

– Jag började säsongen borta i Nordamerika i Minnesotas organisation, där det gick ganska bra. Men som jag sagt många gånger tidigare valde jag av olika anledningar att flytta hem till Europa, och det var väl ganska tufft att byta land och liga mitt i brinnande säsong. Det löste sig trots allt ganska bra och jag fick chansen i Genevé, där jag hade en väldigt rolig tid, säger han och fortsätter:

– Sedan fanns det bitar som försvårade det hockeymässiga. Min hjärnskakning höll mig borta i sju veckor. Säsongen i det stora hela blev sönderhackad på grund av hjärnskakningen och klubb-bytet, så jag blickade mot Sverige ganska tidigt eftersom jag vill studsa tillbaka till mitt spel. Jag kom inte upp i så många matcher i fjol. 

Vad var det som lockade med HV71?

– Jag pratade en del med Johan (Hult, sportchefen) och han presenterade ett bra helhetsupplägg, men hade framförallt samma syn på mig som spelare. Han tyckte att jag var i samma skede i min karriär som jag själv tycker. Vi kom bra överens med kontrakt och alla bitar, så efter ett tag blev valet självklart för mig. 

Eric Martinsson har under säsongens gång kopplats samman med sin tidigare klubb Rögle, men varför Ängelholmslaget föll bort i valet av ny klubb vill han inte gå in på.

– Jag kan väl inte peka på någon exakt bit så och även om det skulle finnas någon exakt bit, så skulle jag inte gå ut med det med respekt mot alla inblandade. Det är inget man går ut och pratar offentligt om. Nu föll valet på HV och det känns jättebra. 

Eric Martinsson har vunnit SM-guld två gånger med Växjö Lakers. 2015 och 2018. Foto: Bildbyrån

Den tvåfaldige SM-guldvinnaren finns med när HV71 startar upp i slutet på april och då börjar resan mot ett tredje SM-guld. 

– Förhoppningen är att vi kan gå långt. Det är en klubb som alltid vill vara med och fajtas om topplaceringar och pokalen, så det tror jag absolut vi kan nästa säsong också. Jag hoppas att vi får behålla några spelare och fylla på med lite nytt, så kan det nog bli riktigt bra, säger han. 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!